Paradeiser o Buchingerovi: „Príde mi, že pred veľkými zápasmi hľadá výhovorku. V prvom zápase mi ukázal, kde mám slabiny.

Už v poradí 3 titulová šanca čaká v Ostrave 26 ročného Ronyho Paradeisera, ktorý je zdá sa konečne pripravený prevziať titul právoplatného šampióna ľahkej váhy.

Proti bude 9.12. v Ostravar aréne legendárny Ivan Buchinger. Pre bývalého dvojnásobného šampióna Oktagonu to bude 4 titulový zápas v organizácii a zároveň 2 proti dobre známemu súperovi.

Prvý zápas

Prvý vzájomný duel oboch súperov skončil už v prvom kole, keď zjavne nie v úplne dobrej psychickej pohode Paradeiser ponúkol už v 3 minúte chrbát skúsenému súperovi, ktorý ho následne ukončil na RNC.

Čo sa zmenilo?

Od tohto zápasu však ubehli takmer 2 roky a najmä na strane mladého Slováka je vidieť výrazný zápasový progres, o čom svedčia aj 4 víťazstva v rade.

Čo si z prvého zápasu s Buchingerom vzal a aký je jeho gameplan odhalil reprezentant bratislavského cvičiska v podcaste u Ondřeja Novotného.

„Vtedy mi ukázal, kde mám slabiny, čo mám zmeniť, ukázal mi jak sa stať lepším. Presne po tej prehre prehodnotíte celý život. Prejdete si celú prípravu, čo ste robili dobre, čo ste robili zle. Po tých výhrach sa to ani tak nedá lebo to ego, lebo to ego vaše je také, že jasné vyhral som, robil som všetko dobre ale keď prehráte, tak vám to viac ukáže tú cestu. Buchinger bol taký, že nie úplne všetko som prešiel ale nie úplne všetko som zmenil, po Keitovi som ale zmenil úplne všetko a odvtedy som urobil aj najväčší progres.“

Gameplan

„Nemám stres ísť s ním na zem, ale nechcem tam chodiť. Viem, že ten stand up mám lepší, tak na čo mám s ním chodiť na tú zem. 

Vieš čo sa mi nepáči? Že on furt rozpráva, že je starý a teraz ukazuje také výkony jeden aj druhý zápas. Mi to príde jak keby už hľadá výhovorku pred tými väčšími zápasmi“ Konštatoval Paradeiser, ktorý by sa chcel v prípade víťazstva nad Buchingerom chcel stretnúť s Losenom Keitom, ktorého takisto čaká v Ostrave titulový zápas.

Dočkáte sa v budúcom roku súboja šampiónov?