Sivák ide v Košiciach o váhu vyššie. „Čaká ma tam Růžička. Za zápas si chcem zaslúžiť milión. Šampión RFA pred súbojom v Steel aréne naznačuje plány do budúcna.

Historický prvý šampión organizácie Václav Sivák sa chystá na návrat späť do klietky RFA.

V Steel aréne proti skúsenému Nemcovi

Stále neporazený český bojovník sa v jednom z najočakávanejších zápasov RFA 14 stretne s Nemcom Christopherom Hoppom.

„Crazy Chris“, ako sa prezýva 31 ročnému Nemcovi má na svojom konte už 30 profesionálnych zápasov a čo sa týka počtu duelov, je teda práve on ten skúsenejší.

„Bad Sivák“ však v 24 rokoch už má skúsenosti zo zápasov s elitnými bojovníkmi domácej aj zahraničnej scény.

Do zbierky cenných skalpov by v Košiciach rád pridal aj nemeckého thajboxéra Hoppa, ktorý sa však na Východ Slovenska neprichádza len zúčastniť.

Svetová organizácia alebo megazápas v Čechách

Už dlhú dobu sa v súvislosti so Sivákom hovorí o pôsobení vo veľkej zahraničnej organizácií.

„Potrebujem stále zápasiť, dúfam že to bola moja prvá a posledná pauza, nie som na to zvyknutý a ani si na to zvykať nechcem.

Chcem ísť bojovať do sveta. Vo februári sa vidíme v Rusku.“ Konštatoval Sivák, ktorého na domácej pôde môže čakať ešte minimálne jeden megazápas. „Idem o váhu vyššie. Čaká ma tam Růžička. Chcem byť zápasník, ktorý si za zápas zaslúži čiastku so šiestimi nulami. Nechápem, že u nás ešte nie som milionár.“ Načrtol svoju budúcnosť pre svoj web vaclavsivak.cz sám šampión RFA.

Zápasový program RFA 14

V Steel aréne sa diváci môžu tešiť na tradičný  mix MMA a postoja, v ktorom budú hrať prím hviezdy východného Slovenska. Tou najväčšou bude bezpochyby Košičan Tomáš Možný, ktorý zabojuje o titul ťažkej váhy s neporazeným maďarom Lajošom Pappom.

V hlavnom predzápasové celého večera sa môžu diváci tešiť na návrat Jozefa Wittnera. Wittner sa po nevydarenom pôsobení v zahraničí vracia späť na domácu pôdu a nič iné ako víťazstvo si nepripúšťa.

Zmena vo vysielaní

Turnaj RFA sa tentokrát nebude vysielať cez ppv. Miesto toho si diváci budú môcť zápasový program a sprievodnú show užiť cez televízne vysielanie na Dajto, Voyo.sk a Voyo.cz

Celá karta

Možný vs Papp

Wittner vs Dziudzia

Sivák vs Hopp

Kozubovský vs Tóth

Török vs Dobiáš

Bruknar vs Toporcer

Špinder vs Viszlay

Bakhit vs Martinik

Stríž vs Neupauer

Prázdný vs Nagy

Stanko vs Kozák