Šialený rok, počas ktorého sa udiala nejedna senzácia. RFA korunovalo zahraničných aj domácich šampiónov.

Od vzniku organizácie Real Fight Aréna ubehli necelé dva roky a spolu s čisto postojárskym podujatím Ring Tour sme videli už 16 galavečerov. Až 9 z nich sa udialo v tomto kalendárnom roku, počas ktorého sme boli svedkami korunovácie šiestich nových šampiónov, obhajoby Václava Siváka či víťazstva Alexandra Butenka v EUROGOLD pyramíde.

Tentokrát si dá RFA vyše štvormesačnú prestávku a najbližšie sa diváci môžu tešiť na turnaj RFA 15 v bratislavskej Hant Aréne. Galavečer prebehne 9. marca 2024 a už teraz sú známe prvé mená karty. Predstavia sa už vyššie spomínaný Alexander Butenko, slovenský „tank“ Sebastián Fapšo, talent Dávid Šajben či skúsený wrestler Jozef Jaloviar. Vstupenky sú dostupné v sieťach. Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Prví zahraniční šampióni

V tomto roku sme spoznali aj dvoch nových zahraničných šampiónov organizácie.

Pod pravidlami RF sa stal šampión hviezdny brazílčan Joilton Lutterbach, keď expresne rýchlym KO ukončil nádeje Jakuba Benka.    K Lutterbachovi sa neskôr pridal Maďar Dominik Bereczki, ktorý vo veľmi vyrovnanom zápase poslal Tea Mikeliča v 5. kole k zemi a zabezpečil si tak víťazstvo na body.

Zahanbiť sa nenechali ani domáci bojovníci

Zvyšní štyria šampióni, ktorých RFA korunovala v roku 2023, sú z Česka a zo Slovenska.

V MMA sme spoznali dočasného aj právoplatného šampióna strednej váhy, ktorými sa stali Dominik Humburger a neskôr jeho náhradník v titulovom zápase s Davidom Hošekom mladý talent Viktor Červinský. Na záver roka sa z titulu ťažkej váhy tešil prvý slovenský šampión RFA Tomáš Možný. Ten na domácej pôde v Košiciach zvíťazil vo výbornom zápase nad Lajošom Pappom na body.

Zoznam šampiónov organizácie uzatvára kontroverzný Tadeáš Růžička, ktorý v titulovom zápase RF porazil Jacoba Mikulu.